Träning

Mitt företag heter MJ Ponnyutbildning, men jag har inte bara ponnyträningar. Idag hade jag träning för Johnna på jättehästen Wisse. Det gick hur bra som helst. Johanna satt fin och Wisse gick i fin form, trots typ storm ute. Tur att hon hörde vad jag sa. Hade varit nere och ridit ett utav fullbloden tidigare ner på banan. Hon brydde sig inte så mycket om stormen men jag höll på att bokstavligen blåsa av! Inget kul vårväder. Nu ska jag slappa i soffan och kolla senaste Twilightfilmen som min make varit snäll och hyrt:)

Regnjacka på

Tur att det finns täcken. Latina skulle säkert klara sig utan täcke med tanke på hur fluffig hon är. Men det känns mycket bättre för matte att veta att hon inte behöver bli så blöt och smutsig i sin fina päls. Plus att det blir mindre yta att borsta bort lera:) som alla vet är det inte bra att få damm i luftvägarna;)


Ridning

Idag har Latina och jag tagit ett lungt pass på bana. Matte tränade sin sits! Sen har jag varit och haft dressyrträning på Säva, för en jätteduktig och rolig grupp. Passade på att rida två av deras söta ponnyer. Kul!

Mycket ridning idag

Hade ett trevligt lugnt arbetspass med Latina på banan. Hon tyckte det var lite tungt så matte tränade sits! Sen hade jag dressyrträning på Säva. Rolig och duktig grupp. Sen red jag två av deras söta ponnyer. Dom tyckte tanten på ryggen var ganska jobbig verkade det som, men ändå lite kul med arbete;)


Pyssel

Manuset till boken är klart. Sitter och skriver adresser till de olika förlagen den ska skickas till. Hoppas någon vill ge ut den! Håll tummarna.


Behöver inte ställa klockan

Imorse tyckte Kjelle att det var dax att gå upp kl fyra. Pippip. Det var bara att masa sig ur sängen och släppa ut honom. Det är ju inte så lätt att berätta om man är kissnödig när man inte kan prata. Men iom detta kunde jag börja/ sluta tidigare på jobbet. Så sen hann jag med både ridlektion för min elev och longera min egen.


Teori

Trots mitt yrke som ridlärare är det lite jobbigt att prata inför grupp. I ridhuset har eleverna hästarna att fokusera på, i lektionssalen sitter alla och tittar på en. Men Agneta Aronson, lärare på strömsholm gav ett bra tips. Ge åhörarna papper och penna. De kan ta anteckningar eller kludda. Idag har jag pratat om hästens ursprung, ridvägar och hästhantering med första gruppen. Med den andra hade vi hopplära.


Pyssel

Lära mig skriva fakturor. Jättesvårt när man som jag är allergisk mot siffror. Men nu får det vara slut på träning av det. Ska åka och tvätta bilen, sen ska jag ta en lugn skritt ut i skogen med fina Latina och njuta av det fina vädret!!!

Ekipageträning

Varit vid Västeråker idag och haft träning. Sött och snällt litet russ med en glad och sprallig matte. Jättekul. Har även hunnit med att betala räkningar, redigerat boken, fikat,satt upp lappar om mitt företag och finridit min egen häst. Allt sånt hinner man med om man kliver upp halv sex;)


Dressyr


Vår

Nu är det vår. Broddarna är ur och Latina ska få gå ut naken imorgon. Detta kommer innebära att mitt hår som är typ svart kommer bli grått imorgon. Eftersom hennes favoritsysselsättning är att rulla sig. Så mycket damm kommer det bli. Underbart med vår(lera)!!!


Marknadsföring

Har lagt in annonser på gratissajterna, på blocket och håller på att skriva ihop lappar som jag kan sätta upp i butiker/ stall mm. Knopar med en egen webbsida också. Men det är svårt att nå ut när man inte har så mycket( läs inget) kapital. Kolla även på Facebook Mj ponnyutbildning.


Tung bana

Efter all snö och is tinat bort på banan var det väldigt tungt tyckte tant Latina. Så det blev mest skrittarbete och träning av mattes sits. Sen red jag en riktig gallopör. Hon tyckte nog det var lite tråkigt att bara gå på volter och fyrkantsspår. Ingen action där inte. Broddade även ur idag, så nu är det banne mig vår!


Hollow

Dagens outfit. Min egen bil!!! Oj vad jag saknat honom. Hedan, mammas lilla Astra är helt ok, men inget känns som att köra sin egen:)


Kläder efter väder

Konstigt väder idag. Snö, sen sol och typ storm. Så dagens outfit för kvällens lektioner; tre par strumpor, två långkalsonger, två underställströjor, tre fleecetröjor och en dunjacka. Kan meddela att jag frös sista halvtimmen iallafall!


Dagen outfit

Latina har sitt svarta dressyrträns med blingbling:)


Mode

Undrar om jag skulle få fler läsare om jag började lägga upp dagens outfit? För mig, Latina eller kanske båda två? Jag gör ett försök imorgon:) en liten cliffhanger;)


Under kontroll

Med hjälp av naprapat, Alvedon, voltaren i gelform har ryggskottet släppt. Skönt så man kan gå tillbaka till det normala livet igen. Mycket lugnt ridpass idag, tur att hon inte skuttade runt:) Imorgon räknar jag kallt med att vara helt återställd så man kan rida ordentligt!

Tung uppförsbacke


Äntligen

Hästarna syntes inte till när jag skulle ut till hagen för att hämta in dom. Jag ropar så högt jag kan för det blåser. Hon svarar med ett gnägg och kommer i full galopp! Då blir man varm i hjärtat. Min finaste, finaste. Sen äntligen var det dags för att sätta sig i dressyrsadeln. Som jag längtat! Ett riktigt dressyrpass på banan:) lycka!


Nu börjas det

Äntligen verkar våren komma. Men med ljuva plusgrader, sol och fågelkvitter kommer även leriga hästar. Latinas favoritsysselsättning är förutom att äta är att rulla sig. Hon verkar nöjd när hon täckt hela sin kropp i lera. Märks klart och tydligt att hästar inte besitter förmågan till konsekvens tänkande eftersom hon inte gillar att bli ryktad. För det går icke att ha en fin dressyrhäst som ser ut som en lerklump!


Sköna söndag

Lite sovmorgon är aldrig fel! Sen blev det ett arbetspass i skritt på volten. Skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Älskar lösgörande arbete så även Latina. Ikväll blir det bio. War horse med stalltjejerna, alltså dom på två ben:) en riktigt bra helg med andra ord.


Trötter

Bra konsert igår, efterfest med bandet sent i säng. Så vad passar bättre än ett ridpass på den upptinade ridbanan? Pigg och glad Latina, vilket medförde ett väääligt luftigt byte:)


TGIF

Äntligen fredag. Lång arbetsvecka kändes det som. Nu har Latina fått nya skor och matte får gå på konsert. Ska bli sjuk kul. Hoppas på sol och fint väder imorgon på ridturen.


Sol i sinnet

Vilket underbart väder! Sol,sol,sol. En skritt runt vallen och sen, håll i hatten. Så kunde vi trava på banan! Helt underbart, det blev inte så mycket trav som jag ville för jag har fått nåt konstigt nackspärr:(


RSS 2.0