Nyår

Inga raketer eller smällare för mig ikväll. Både för djuren och miljöns skull. Men väl god mat och dryck. Tror att 2012 kommer bli ett bra år. "nytt" jobb och eget företag samt vår första riktiga sommar i huset. Gott nytt år vänner!


Dressyr i naturen

Lite frost som glittrar av solen och helt ok underlag. Då passade vi på att rida dressyr i Asbacken. Helt underbart. Hon kändes hur fin som helst. Som en dröm!


Global uppvärmning

Det regnar och blåser här. Glad att jag har en hund som inte heller tycker om att vara ute när det är dåligt väder( även om vi har bra kläder). Och det känns skönt att ha en hästledig dag. Jag är nästan allergisk mot regn eller som min fina vän Anneli frågade; är du gjord av socker?! Så idag har det varit inomhusaktiviter såsom städning på agendan.


Powerskritt

En powerskritt på lite mer än en timme. Hon kan verkligen skritta fort min pålle:) själv var jag duktig och tränade min sits, styrka och balans genom att stå i tvåpunktssits nästan hela tiden.


Dressyr på volten

Idag tränade vi dressyr på banan. Kändes konstigt att kunna rida ordentligt mitt i vinter med solen skinande. Men Latina kändes fantastisk. Hon tyckte att det var kul att koncentrera sig. Plus att vi gjorde tre perfekta byten. Det var nästan så jag började gråta av lycka!


Annandag jul

På annandagen åker vi alltid till moster på middag. En tradition som vi haft så länge jag kan minnas. God mat och spel. Ett perfekt avslut på julhelgen


Julafton

Ett perfekt julaftonsfirande. En bonus var att jag vann frågesporten:)


Julaftonsritt

Ska snart åka till stallet för en liten ridtur. Kommer ihåg när jag var yngre och jag åkte till ridskolan. Alla skötare hjälpte personalen att mocka och fixa i stallet sen fick man rida sin sköthäst. Ut och galoppera i snön. För det var snö då. Nu har jag världens finaste att rida på, men inte så mycket snö. Men mysigt ska det bli! Sen blir det julfirande med mina och Eriks föräldrar, hans syrra, hennes kille, deras två barn, fyra hundar och två inlåsta katter. God jul!


Intag

Klafs klafs i leran, i mörkret. Höll på att förlora en sko i lervällingen. Vart tog snön vägen? Var väldigt glad att hon inte hade ägnat sig åt sin favorit sysselsättning; att rulla sig.


Julstädning

Idag har jag påbörjat julstädningen. Som en galning har jag farit runt i huset med dammsugaren och våttorkat köksluckor, bytt till nya fräscha sängkläder. Vid städning undrar jag varför vi köpte ett hus med två våningar och varför jag har två katter och en hund. Med tanke på all päls som ligger på golvet kan man tro att dom är nakna. Men fint blir det tills våra familjer kommer på julafton:)


Egen

Nu har jag äntligen skickat in formulären till Bolagsverket. Så efter årsskiftet kör jag igång min egen verksamhet. Välutbildade ponnyer ger glada barn. Kanske kan bli en slogan;)


Äntligen galopp i snön

Idag var det äntligen bättre underlag ute. Det är så trevligt att ha sina vänner i samma stall. Då får man sällskap på ridturerna. Visst är det mysigt att vara ute med sin häst. Men hon pratar inte tillbaka så mycket. Så idag var vi tre tjejer som var ute i snön. Mysigt och roligt för hästarna. Och så blev det lite galopp på vallen. Latina hade öronen framåt hela tiden.

Tassa i skogen

Nu har snön kommit. Perfekt kramsnö, kul om man ska ha snöbollskrig. Men att rida i? Nej. Snön packas i hovarna och risken att snubbla är inte kul. Så det blev en liten lugn tur i skogen. Det var mer en träning för tant Latina att vara ute själv utan sin bästis. Allt jag vill är att ha lite egentid med min häst. Max en timme, då har hon 23 timmar med sin kompis. Men hästbästisen går tydligen före människovännen;)


Bo på landet

Igår hade vi grannkatten på vår tomt. Nisse som han heter är dubbelt så stor som min lilla Smulan. Och han var här för att bråka. Men Smulan hade sin backup med sig; Kjelle. Kjelle brukar inte jaga katter så ofta men det verkade som han förstod att Smulan behövde hjälp. Så sött. På vägen hem från stallet såg jag tre stora älgar, precis intill våran grusväg. Har sett spår av dom på hundpromenaderna men inte sett dom live, så jag blev så hilma glad. Jag älskar älgar (både att se på och på tallriken). Stannade bilen och klev ut för att ta kort, men det var alldeles för mörkt:(

Kommit till insikt

Nu verkar poletten trillat ner för fina Latina. Idag kunde hon gå in i stallet själv utan att skrika efter sin vän. Hon verkade förstå att vi bara skulle rida för att sen gå ut igen. Skönt!


Ensam?

Latina har aldrig brytt sig om att va själv. När hon stod på jobbet kunde jag ta in henne själv från hagen till ett tomt stall utan reaktion. Nu är det pip och skrik när hon måste lämna bästisen i hagen. Jobbigt är bara förnamnet.


Brodd

Jag hade förträngt hur jobbigt det var med att brodda. Broddade Latina runt om med två broddar i varje sko för bara någon dag sen då det var halt och fryset ute. Nu är det lera och klafs och då har hon tappat tre broddad och resten satt löst. Konstigt, jag tyckte jag drog åt dom. Men tydligen inte. Blä. Igår var vi ute på en skogstur. Man kan inte tro att hon gått i ridhus mestadelen av sitt liv. Hon är som en pansarvagn i skogen, rakt igenom granris, vattenpölar och leriga diken. Hon är fantastisk!

14 årig unghäst

Latina har blivit en unghäst igen. Vill inte vara själv med matte i stallet eller rida utan sällskap. Hon vill bara vara med sin nya bästis. Men jag är glad så länge hon är glad:)


Vinter

Kanske inte det bästa beslutet att flytta sin häst från ett varmt stall med två ridhus ut på landet utan ridhus. Men om man vill ha några pengar kvar efter huslån och häst var det här enda alternativet. Men hon verkar så nöjd med sitt nya liv. Härom dagen var det stenhårt i marken, igår regnade det och idag ser det ut att vara isgata. Hade förträngt hur jobbigt det är att brodda av och på. Vill inte att de går med bakbroddarna på i hagen. Sparkskador med broddar är inte kul. Broddar, vintertäcke, dubbla långkalsonger på matte...jag älskar vintern? Fördel; man slipper leriga hästar ialllafall:)

Livet på landet

Latina och hennes nya bbf tycker att boxväggen mellan dom är i vägen. Verkar som dom vill stå i samma box. Skrik och pip när jag tog in henne för en väldigt lugn skritt på vallen. Nåt mer kan man inte göra på is:( när vi va klara började det regna. Inte kul med det här vädret. Tur att hon har täcke på sig


Ut i skogen

Latina verkar tycka livet på landet är det bästa som finns. Tog en tur ut i skogen idag. Finns inte så många alternativ då vi inte har ridhus på gården. Hon tog täten på en gång med spetsade öron och frustade hela vägen. Supernöjd är ordet:)


Ny kompis

Nu har fina Latina flyttat ut på landet. Litet stall och stooora hagar. Idag fick hon gå ut med sin nya kompis som lustigt nog är min fd häst som jag sålde i somras. Som tur var gick det jättebra och hon verkade väldigt nöjd med sin nya hage:)


Hästflytt

Idag flyttade jag Latina till ett annat stall. För min ekonomis skull. Det var andra gången i hela mitt liv som jag körde m häst i släp. Men det gick som en dans. Imorgon ska vi släppa ihop henne m de nya kompisarna.


Julstämning?

Jag kommer ihåg när jag var yngre och red på ridskolan. På julaftonen gick vi upp tidigt och åkte ut till stallet. Vi tjejer hjälpte till att mocka och fixa i stallet, sen fick vi rida. Vi red alltid ute och det var mycket snö. Nåt utav det mysigaste som finns är att galoppera i snö. Men nu! 2:a december och inte en snöflinga så långt ögat når, mörkt är det också. Tråkigt:( Är det den globala uppvärmingen tro?

RSS 2.0