Äntligen

Äntligen lite vårvärme! Nu i helgen var det premiär att vara ute utan långkalsonger. Jag brukar ju frysa jämt, men idag gick det bra utan ett extra lager under kläderna.
Latina verkade nöjd med att gå ut naken. Vi skrittarbetade mest idag, det var skönt att känna att bakdelsvändningarna gick super. Åt båda hålle:)
Lilla Flai som är under inridning fick lite longering på banan.

Min bil

Min bil, Hollow är mitt andra hem. Jag skulle aldrig klara mig utan bil. Jag far och flänger överallt. Därför, till mitt försvar, varför det är så stökigt i bilen. Jag behöver alla grejor med mig. Som i torsdags, det var jätteruggigt väder och jag skulle stå i ett kallt ridhus. Då var det tur att jag hade termobyxor i bilden. Under det här året har han gått sönder lite titt som tätt. Först höll vi på att tappa hjulet, sen fick vi byta topplockspackning, en dyr historia. Nu var det bromsarna som behövde bytas ut. Det känns skönt att ha en bil som varken skakar eller tjuter när man bromsar.

Härligt med ston

När jag och Latina skulle rida fint kom grannen och skulle tömköra sin hingst. Senast han var förbi hade hon stått och skrikit hela eftermiddagen. Så för att bespara oss att vi skulle bli osams blev det bara lite skrittarbete. Hon kunde koncentrera sig i ca en minut i taget. Sen var hon tvungen att kolla in den snygga killen. Underbart med tjejer;)


Nöjd

Jag känner mig nöjd med min arbetsinsats idag. Det är ganska ofta jag, som säkert många andra tjejer känner att jag borde hunnit med mer. Men idag känner jag mig nöjd. Hann med ganska mycket på mitt dagsjobb, behövde inte stressa till ridlektionerna på Säva. Kanske kändes det extra bra eftersom jag hade fått lite beröm från en utav gruppen jag hade i lördags. Det verkade som eleverna idag var ganska nöjda också, trots att jag bara var den tråkiga vikarien;)


Helg

Jobbat hela helgen, på olika platser. Allt från rena nybörjare till avancerade ryttare. Hade två ponnygrupper på Säva igår. Det var ponnyer och barn överallt och ingenstans. Det var längesen jag hade lektion för så många barn. Men det var kul. Sen har jag haft privatlektioner. Avslutar med att inspireras av världscup finalen i hoppning. RGB sexa. Bra jobbat Roffe! En bra helg med andra ord.


Äntligen helg?

För att "fira" att det är helg har jag; handlat,diskat och tvättat. Så sjukt tråkigt. Tog in Latina vilket verkade vara mycket uppskattat. Mysigare att stå inne med torrt täcke och mumsa hö istället för att vara ute i rusket. I helgen blir det till att hålla lektioner, både privata och på Säva.


Födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för det är Latinas födelsedag. Hon fick morötter och päron och lite motion på banan i födelsedagspresent. Sen åkte jag till Säva och red ponnyer. Qulan, den lilla shettisen var superduktig. Nynna tyckte nog mest att jag var en jobbig tant. Dressyrgruppen var också jätteduktiga! Kul med hästar ibland.


Trött

Har varit supertrött hela dagen. Men piggnade till när jag kom ut till stallet. Tog en promenad med Latina med kapson eftersom vi raspade tänderna igår. Sen hade jag lektion för en kollegas dotter. Hon har bara ridit i två år, men vilken duktig tjej! Mjuk i handen och fin sits. Sånt tycker ridfröknar om:)


Kaos

Väckarklockan ringde 04.30 för att jag skulle hinna vara på jobbet kl 06.00 och därför sluta 14.00 för att i god tid komma ut till stallet. Veterinären skulle kolla tänderna på Latina. Hur mycket post som helst, en ny tjej som skulle lära sig rutinerna. Stress, stress. När jag. Startar bilen låter den mer och konstigare än vanligt. Hinner precis hem till mor och far för att hämta hunden när nåt under bilen lossnar. Nån plast som ska sitta fast. Får låna fars finbil och hinner ut till stallet med andan i halsen. In med hästarna och snygga till henne innan utsatt tid. Pling i mobilen, ett mess från veterinären; jag blir lite sen. Allt var bra med hennes tänder iaf. Skönt! Undra hur det ska gå för min bil?!


Lite stressad idag.

Jag har ju ett "vanligt" jobb på dagtid. Idag var det lite personalbrist, två sjuk plus möten för ordinarie personal. Och en av mina arbetsuppgifter är att öppna post. Och det fanns det gott om idag. Det fanns kvar oöppnad post sen i fredags och sen kommer det en strid stöm under dagen med ny post. Och jag som vill vara snabb och effektiv blir lite stressad när det blir så mycket. Även om det inte gör något om inte allt blir öppnat samma dag. Men ändå, jag vill göra ett bra jobb!
Sen vidare till nästa arbete på Bälinge Rf. Det var dressyr som stod på agendan. Kan man inte kontrollera sin häst i dressyren är det heller inte så stor chans att man kan kontrollera den i hoppningen. Därför är det så viktigt att träna dressyr OCH sin sits. Så att ryttaren sitter rätt och kan ge hästen rätt hjälper och förutsättningar att arbeta i en bra from. En ändamålsenlig form anpassad till hästens utbildningsståndpunkt.
Men ingen ridning för min egen del i dag;( tråkigt, när Latina var så fin igår.

Apriväder del 2

Kallt imorse när jag åkte ut till stallet för att morgonfodra och släppa ut hästarna. Så kallt att jag var tvungen att skrapa rutorna på bilen. Red lite findressyr på banan och tränade övergångar. Nu skiner solen och jag håller på att svettas ihjäl under mina dubbla lager med underställ. Så nu verkar våren vara på väg. Plockade bort första fästingen på stallkatten.


Aprilväder

Snöblandat regn och blåst. Ut i skogen blev extra blöt av all snö som föll från träden. Hästarna fick styltor av både snö och lera. Sen hade jag ridlektion i rusket. Nu när jag väl kommit hem skiner solen. Kul med vår?!


Jämnlikhet

Har funderat på om jag ska ge mig in i debatten om jämnlikhet mellan könen. Eller blir det för politiskt? Det enda jag kan tänka när jag hör om debatten som pågår är att inom ridsporten är vi lika. Det finns ingen annan sport där män och kvinnor tävlar mot varandra. Man mot kvinna, sto mot hingst/valack. Inget av det där spelar roll. Det är dagsformen för det bästa ekipaget som vinner. Jag tror att politikerna kan lära av oss hästmänniskor. 

Vårkänslor

Det hade tydligen gått en hingst förbi Latinas hage idag vid lunch. Resten av eftermiddagen hade hon gått och gnäggat som en galning efter honom. Brunstig! Så det blev longering idag. Sen åkte jag till Säva och red shettis och en liten b-ponny. Idag kunde shettisen galoppera i båda galopperna:) och han förstod nästan galopphjälpen. Sen var det dressyrlektion. Alla hästar blev superfina på slutet. Bra dag!


Hemsida del 2

Nu är den äntligen uppe! www.mjponnyutbildning.se
Där hittar man all info om företaget.


Hemsida

Snart kommer min alldeles egna hemsida upp. Tur att jag har en sån snäll och duktig kollega som kan sånt där med datorer!


Lektion

Först hade jag lektion för min, nu i tre år trogna elev Elina. En jättebra övning med många övergångar. Wisse blev jättefin på slutet. Sen var det markarbete med min egen. Med sällskap av Lisa och Britta på sina hästar. Alla var jätteduktiga!


Lunch i vårsolen


Påsk

Det blev bara skrittarbete idag eftersom jag var ute i stallet så tidigt att det inte hunnit tina upp på marken. Men vi arbetade runt stenar och klättrade lite i Aspbacken. Ombyte förnöjer. Sen var jag i västeråker och hade lektion. Nu tänkte jag vara helt ledig till tisdag! Glad påsk!


Belöning

Har hunnit med att både jobba på "vanligt" arbete och rida tre hästar. En galopör, en jättehäst och sen det bästa av allt min egen. Hon va superfin. Fina övergångar i bibehållen form och balans. Vad mer kan man önska? Just det, det var sol också:)!


Nöjd

En lagom skritt i skogen sen jogga lite på banan. I solsken. Latina verkade mycket nöjd. Och det hade torkat upp lite i hagarna så hon var inte så lerig heller:)


Ponnyhoppning

Haft lektioner på Bälinge Rf idag. Hoppning. Kul med söta små ponnyer och duktiga barn. Satte lite press på dom idag;) men dom verkade tycka det va kul.


Kul och tråkigt

Hann rida två hästar och ha lektion idag. Sen har jag suttit med alla dessa papper gällande firman. Fy va svårt och tråkigt! Om man ändå kunde tycka det var kul med sånt!


RSS 2.0